SulavaAkatemia kouluttaa ICT-konsultiksi

SulavaAkatemia kouluttaa ICT-konsultiksi

Sulava on tieto- ja viestintäteknologia- eli ICT-alan yritys. Se toteuttaa tietotekniikkaan ja moderniin työhön liittyviä hankkeita yritysasiakkailleen ja tarjoaa alan koulutusta kurssikeskuksessaan Helsingin ydinkeskustassa, Vuorikadulla. Sulava on työpaikkana käynyt läpi suuria uudistuksia kuluvan vuoden aikana. Työnhakijan kannalta tärkein on SulavaAkatemia.

SulavaAkatemia on polku vaativiin asiantuntijatehtäviin. Akatemia kestää lähes puoli vuotta ja ajanjakso on palkallista työaikaa. Jokainen mukaan päässyt henkilö saa perehdytyksen ICT-konsultin työhön. Oman mentorin kanssa opitaan lisää. Akatemian aikana tutustutaan käynnissä oleviin ja alkaviin asiakasprojekteihin. Oman mentorin lisäksi tutuksi tulee ainakin kolme konsulttia – ja heidän työnsä. Työssä oppiminen on mielenkiintoista ja antaa realistisen kuvan arjesta.

-        Haluan tulevaisuudessakin tehdä ICT-konsultointia. Eteeni on hahmottunut noin viiden vuoden urapolku, jonka avulla voin saavuttaa seuraavan tavoitteeni, toteaa Marko Koivuperä.

Akatemian alussa on intensiivijakso, jonka aikana pureudutaan siihen, mitä konsultin työ on. Koska Sulava on modernin tietotyön asiantuntija, tulee myös harjoittelijoiden hallita työvälineet. Työtä tehdään yrityksille ja siksi tarvitaan myös liiketoiminnan ymmärrystä. 

-        Uranäkymäni muuttuivat harjoittelujakson aikana aika paljon, ja akatemia auttoi näkemään kaikki ne mahdollisuudet, joita alalla on, kertoo Lauri Jokioja.

Kehittyminen tietotekniikka-arkkitehdiksi vie seitsemästä kymmeneen vuotta. Lauri on erikoistunut tulevaisuuden laitehallintaan, ja on jo harjoittelujakson puitteissa päässyt tutustumaan. Nyt hänen kiinnostuksensa kohdistuu uuden Windows AutoPilotin tuomiin mahdollisuuksiin tehdä käyttöönottoja etätyönä. Osana akatemiaopintojaan hän on kirjoittanut blogitekstin, joka on luettavissa Sulavan nettisivuilla.

Molemmilla uusilla konsulteilla on ollut myös mahdollisuus palautua kevään tiiviistä rutistuksesta kesälomalla. Palkallinen lomat vierähtivät akkuja ladatessa.

Missä ovat kaikki pomot?

Nykyajan asiantuntijatyöhön kuuluu itsenäinen ote, joka antaa paitsi vapautta, edellyttää vastuuta. Asiantuntijan katsotaan olevan paras henkilö arvioimaan, miten ja missä työ kannattaa tehdä.

Kukaan ei tule toimeen yksin: jokaisella sulavalaisella on oma ”heimonsa” ja ”Performance Coach”. Perinteiset tiimit korvannut heimo sekä pomot korvannut valmentaja tukevat arjen työssä ja auttavat mahdollisissa ongelmatilanteissa. Kaikkia kannustetaan ottamaan vastuu omista aikatauluista ja tehtävistä. Kysymyksiä voi – ja pitää kysyä – kaikilta asiantuntijoilta, sillä sulavalaisessa joukossa on paljon sellaista osaamista, jota ei voi mitenkään olla vain yhdellä ihmisellä. Joukossa on voimaa.

Loppukädessä asiakas ratkaisee, onko työ tehty hyvin. Asiakastyytyväisyys on mittari, joka kertoo, miten työn vastaanottaja näkee työn laadun ja yhtiön toimittaman kokonaispalvelun. Asiakas on siis ikään kuin pomojen pomo ja pitkälti se konsultin palkan maksaja. Sulavan Chief Experience Officer eli asiakas- ja työntekijäkokemuksesta kokemuksesta vastaava johtaja Karoliina Harjanne toteaa:

Hyvän asiakaskokemuksen takana on aina osaava ja motivoitunut henkilökunta. Uusien ihmisten kautta taloon tulee innostusta ja osaamista sekä kovasti alalla kipeästi kaivattuja lisäresursseja.

SulavaAkatemian tarina on vasta alussa ja seuraava haku pyörähtää käyntiin jälleen syksyllä 2019.

 SULAVA

Sulava on perustettu vuonna 2008. Yhtiön liikevaihto on 10 miljoonan euroa ja se työllistää lähes 100 ICT-alan ammattilaista. Sulava on kannattava kasvuyritys, jonka omistavat sen työntekijät. www.sulava.com

TAT toi verkkoon uudet liike-elämän oppimateriaalit

TAT toi verkkoon uudet liike-elämän oppimateriaalit

Suppailu on nuorten suosiossa

Suppailu on nuorten suosiossa

0